Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - سیده زهرا محمودی؛  چند سالی است که افراد برای مسافرت‌های درون شهری از تاکسی و آژانس‌های سنتی کم‌تر استفاده می‌کنند و تاکسی‌های اینترنتی به انتخاب اول آن‌ها مبدل شده‌است؛ این تاکسی‌ها با ایده‌گیری از شرکت اوبر برای اولین بار در سال 1393 وارد کشور شدند.

شکل‌گیری پلتفرم‌های آنلاین درخواست تاکسی در ابتدا با اعتراض راننده‌های تاکسی، آژانس و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. روبرو شدند و بسیاری از این افراد از ترس از دست رفتن شغل خود نسبت به گسترش این شرکت‌ها مقاومت می‌کردند. سال 1395 بود که اعتراضات گسترده‌ای از سوی آژانس‌های سنتی و همچنین تاکسی‌داران شهر تهران علیه شرکت‌های تاکسی آنلاین شکل گرفت. با گسترش فعالیت این شرکت‌ها به سایر شهرهای کشور شدت مخالفت‌ها و اعتراضات به فعالیت این شرکت‌ها از سوی آژانس‌های سنتی نیز بیش‌تر شد؛ آژانس‌ها، فعالیت اسنپ و تپسی را از این جهت که امنیت شهروندان را به خطر می‌اندازد غیرقانونی تلقی کردند و حتی در سال 1397 به علت شکایت اتحادیه آژانس‌ها دو شرکت تپسی و اسنپ در آستانه پلمپ قرار گرفتند اما هیچ گاه اجرا نشد. در آن زمان مدیرعامل تپسی در مصاحبه‌ای نیز بیان کرده بود که به‌جز تهران هیچ شهری نبوده که دو شرکت اسنپ و تپسی وارد شوند و ارگان و نهادی اقدام به پلمپ کردن دفتر آن شهر نکرده باشد.

اما ویژگی این پلتفرم‌ها هم برای رانندگان و هم برای مسافران مزیت‌های بالایی داشت که موجب شد به مرور زمان مشکلات را پشت سر گذاشته و به محبوبیت بالایی در جامعه برسند. اما به نظر می‌رسد شرکت‌های تاکسی‌های اینترنتی اکنون با چالش متفاوتی روبرو هستند.

 این چالش‌ها در ابعاد گوناگون قابل بررسی است و اقتصاد آنلاین قصد دارد تا در گزارشاتی مشکلات و چالش‌های هر یک از طرفین را در این پلتفرم‌ها بررسی کند و از این رو پیش‌تر در گفت‌وگویی با مدیر تجاری اسنپ به بررسی ساز و کارهایی که این شرکت برای حمایت از رانندگان در نظر گرفته است پرداخت و حال در این گزارش قصد داریم به بررسی مشکلات و چالش‌هایی که رانندگان شرکت‌های اسنپ و تپسی با آن مواجه هستند بپردازیم.

مشکلات رانندگان چیست؟

پیش از آنکه به بیان مشکلات رانندگان بپردازیم شاید بررسی این موضوع که چگونه اسنپ و تپسی به محبوبیت و جایگاه فعلی دست‌ یافتند بتواند در درک شرایط کنونی کمک کند. یکی از دلایل عمده رغبت بالای شهروندان برای استفاده از تپسی و اسنپ به قیمت پایین این دو شرکت باز می‌گردد؛ از آنجایی که افراد برای استفاده از تپسی و اسنپ هزینه کمتری نسبت به آژانس و تاکسی‌ها می‌پرداختند، رفته رفته محبوبیت آنان در میان مسافران افزایش یافت و بسیاری از مردم اسنپ و تپسی را به طور کامل جایگزین آژانس‌ها کردند. از سوی دیگر سازوکار درخواست سفر در این دو شرکت موجب شده‌ که سهولت استفاده از این پلتفرم‌ها در مقایسه با آژانس‌های سنتی قابل مقایسه نباشد.

همچنین در ابتدای امر افراد بسیاری بودند که شغلی نداشتند و ثبت نام در تپسی و اسنپ می‌توانست منبع درآمدی برای آنان باشد؛ از این رو اسنپ و تپسی به مرور زمان در میان رانندگان نیز شناخته شدند؛ بسیاری اسنپ و تپسی را به عنوان شغل دوم می‌دانستند و بسیاری نیز به عنوان تنها منبع درآمد خود برای این دو شرکت آغاز به فعالیت کردند.

هرچند پیش از کرونا نیز کاربران این دو شرکت مشکلات زیادی با نحوه عملکرد آنان داشتند، اما پس از پایان تعطیلی‌های ناشی از کرونا این انتقادات شدت گرفت؛ مسافران از افزایش قیمت‌ها گله داشتند و در سوی دیگر نیز رانندگان اذعان داشتند قیمت‌ها بسیار پایین است و باتوجه به قیمت بنزین، هزینه‌های جانبی و اصطکاک خودرو و نیز کمیسیون بالای دریافتی از سوی اسنپ و تپسی کار کردن برای این دو شرکت سود چندانی برای آنان ندارد.

به زعم رانندگان قیمت‌های پیشنهادی از سوی اسنپ و تپسی برایشان صرفه اقتصادی ندارد و باتوجه به تورم و نیز افزایش هزینه‌های خودرو با این قیمت‌ها گاه حتی زیان نیز می‌بینند.

سهمیه بنزین؛ از مشکلات جدی رانندگان

در سال98 و همزمان با گران شدن قیمت بنزین، مقرر شد تا قیمت اسنپ و تپسی افزایش نداشته باشد و رانندگان به طور مجزا سهمیه بنزین دریافت کنند؛ این موضوع در همان ابتدای امر انتقادات زیادی را به همراه داشت و بسیاری اعلام داشتند که این روش همانطور که در سایر بازارها با شکست مواجه شده است، در این بازار نیز با شکست روبه‌رو خواهد شد.

باوجود تمام انتقاداتی که به اختصاص سهمیه بنزین وارد شد، کسی به انتقادات توجهی نکرد و این روش در این بازار نیز پیاده شد و باوجود صرف منابع و هزینه‌ها بالا برای این امر هنوز هم بسیاری از رانندگان معتقدند که سهمیه بنزین برایشان واریز نمی‌شود و بسیاری دیگر نیز معتقدند سهمیه واریزی به طور کامل نبوده و یا حتی باوجود اختصاص سهمیه، بازهم فعالیت کردن با این قیمت‌ها سودی ندارد.

کمیسیون‌های بالا

اسنپ و تپسی در هر سفر مبلغی را به عنوان کمیسیون از هزینه سفر کسر می‌کنند و هزینه سفر با کسر مبلغ کمیسیون برای راننده واریز می‌شود؛ کمیسیون دریافتی از سوی این دو شرکت به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات و دغدغه‌های رانندگان بدل شده است؛ مدیر تجاری اسنپ در ماه‌های اخیر کمیسیون این شرکت را در برخی شهرها بیست درصد و در برخی از شهرها 15درصد اعلام کرد؛ با این وجود رانندگانی که به رقم کمیسیون‌ها معترضند به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ عده‌ای این رقم را بسیار بالا می‌دانند و معتقد هستند که با کمیسیون 15 و 20درصدی راننده هیچ سودی نخواهد داشت و رقم کمیسیون باید کاهش داشته باشد؛ عده‌ای نیز دریافت کمیسیون‌هایی بالاتر از 15 و 20درصد از سوی اسنپ و تپسی را اعلام می‌کنند.

علاوه بر کمیسیون، عوارض شهرداری نیز یکی دیگر از مواردی است که اعتراض رانندگان را به همراه داشته است؛ این عوارض جدای از رقم کمیسیون از هزینه سفر کسر می‌شود که به گفته رانندگان با کسر عوارض شهرداری، کمیسیون اسنپ و تپسی و نیز سایر هزینه‌های جانبی خودرو در نهایت چیزی برای راننده باقی نخواهد ماند.

طرح‌های تشویقی که وجود خارجی ندارد!

مدیر تجاری اسنپ در گفت‌وگوی اخیر خود با اقتصاد آنلاین از طرح‌های تشویقی چون تخفیف خرید قطعات یدکی خودرو، خدمات پزشکی، بسته‌های سلامت و اقلام بهداشتی، کمک هزینه‌ی سوخت، وام کمک معیشتی برای کرونا و غیره  برای رانندگان خبر داد؛ این در حالی است که رانندگان می‌گویند اسنپ تنها سهمیه بنزین را به آن‌ها می‌دهد که آن هم کامل نیست و تا کنون هیچ یک از این موارد را دریافت نکرده‌اند.

موارد یادشده مشکلاتی بود که رانندگان این دو شرکت بدان اشاره داشتند و معتقد هستند با این اوصاف کار کردن برایشان سود بسیار کمی دارد و این سود نیز با تورم جامعه همخوانی ندارد.

پربیننده ترین قیمت گوشی (محدوده ۱میلیون تومان)/ ۱۱بهمن ۹۹ قیمت بیت کوین ۱۱درصد رشد کرد قیمت گوشی اپل در بازار/ ۱۱بهمن ۹۹ ارزان‌ترین موبایل‌های بازار چند؟ /۱۲بهمن ۹۹ ریسک‌های سرمایه گذاری در بیت‌کوین بسیار زیاد است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اسنپ آژانس های سنتی اسنپ و تپسی سهمیه بنزین دو شرکت تپسی و اسنپ پلتفرم ها آژانس ها تاکسی ها هزینه ها قیمت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد

جنگ علیه غزه خسارات زیادی به استارباکس وارد کرده و از زمان تشدید تحریم، سهام آن بیش از ۳۱ درصد کاهش یافته است.

براساس گزارش عربی پست، پس از تشدید تحریم جهانی این برند که به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی رخ داد، سهام استارباکس که در بورس نیویورک فهرست شده، بیش از ۳۱ درصد کاهش یافته است.

نظرسنجی انجام شده توسط خبرگزاری آناتولی، بر اساس داده‌های شرکت استارباکس در وال استریت، نشان می‌دهد که از زمان گسترش تحریم‌های مردمی در اواسط نوامبر ۲۰۲۳، سهام ۳۱ درصد کاهش یافته است.

در همین راستا در پایان جلسه روز جمعه، قیمت سهام این شرکت به ۷۳.۱۱ دلار رسید نوامبر گذشته قیمت سهام استارباکس ۱۰۷.۱ دلار بود.

در پایان جلسه جمعه، نسبت به پایان جلسه پنج‌شنبه، سهام این شرکت با ۲.۴۳ درصد کاهش به پایین‌ترین سطح از مارس ۲۰۲۰ رسید.

در بیانیه‌ای در آن زمان،  لاکسمن نراسیمهان، مدیر عامل شرکت استارباکس در بیانیه‌ای گفت: شرکت امروز در محیطی پر از چالش فعالیت می‌کند. اما نتایج این سه ماهه نشان دهنده قدرت برند، توانایی‌های ما یا فرصت‌های پیش رو نیست. 

به گزارش مجله آمریکایی «نیوزویک»، شایان ذکر است که استارباکس تنها شرکت معروفی نیست که در بحبوحه تحریم‌های مردمی ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، سود ناامیدکننده‌ای را اعلام کرده است.

مک دونالد اخیراً کاهش ۰.۲ درصدی سود را اعلام کرده است که بخشی از آن به دلیل کاهش فروش در خارج از آمریکا است، زیرا این شرکت در برخی بازار‌ها نیز با تحریم مواجه است.

 مک دونالد همچنین به دلیل ارائه غذای رایگان به ارتش اشغالگر اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مورد انتقادات بسیاری قرار گرفت. این شرکت به دلیل خالی ماندن شعبه‌های خود در مالزی، مجبور به تعطیلی آن‌ها گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا
  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • جلسه ویژه برای ستاره ناراضی رئال: بمانم یا بروم
  • گره اندر گره
  • برای حل مشکلات تعاونی های مسکن چابهار عزم جدی وجود دارد
  • در دیدار ‌صنعتگران ‌هرمزگان با رئیس قوه قضائیه چه گذشت؟
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند