Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ هما حسینی: رانندگان پیک شاغل در اپلیکشن اسنپ فود چند روزی است موتورهای خود را خاموش کرده و درخواست‌های وارده از اسنپ را روی گوشی‌های همراه خود پاسخ نمی‌دهند. کارگران اکسپرس اسنپ‌فود می‌‌گویند این شرکت تصمیم گرفته تمامی پیک‌های اسنپ فود اکسپرس زیرنظر اسنپ باکس کار کنند تا از این طریق شرکت اسنپ بتواند از هزینه پیک ارسال غذا کارمزد کم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که مقداری که یک پیک برای تحویل غذا دریافت می‌کند، رقم ناچیزی است و از همان مقدار اندک باید کارمزد جداگانه‌ای نیز به اسنپ بدهد. اسنپ تا قبل از این تصمیم کارمزد ارسال غذا را از رستوران‌ها دریافت می‌کرد و حالا علاوه بر آن می‌خواهد از رانندگان هم کارمزد بگیرد.

یکی از این رانندگان در توضیح وضعیت شغلی خود و همکارانش و اعتصاب اخیرشان می‌گوید: «قیمت پایه جابجا کردن غذا برای ما حدود هشت هزار تومان است و ما می‌خواهیم این مبلغ افزایش یابد. ضمن اینکه اسنپ فود نباید غذا، میوه و کالاهایی که قبلا متعلق به موتورهای صورتی بود را به اسنپ باکس و تاکسی اسنپ بدهد اما چندوقت پیش برای افزایش رضایت مشتریان، راننده‌های اسنپ‌باکس این دسترسی را پیدا کرده بودند که سفارش‌های میوه و سوپرمارکت را ارسال کنند.

این راننده می‌گوید: «شرکت اسنپ از دو هفته پیش دسترسی اسنپ‌باکس و اسنپ‌خودرو را برای ارسال همه‌نوع سفارشی (حتی غذا که ارسال آن بر اساس قرارداد ممنوع است) باز کرده است. این اتفاق باعث شده عملا درآمد حداقلی ما محدودتر شده و در عین حال مجبور به پرداخت بخشی از همین حقوق حداقلی به عنوان کارمزد به اسنپ باشیم.ٍ»

یکی دیگر از رانندگان موتور اسنپ هم می‌گوید: «اسنپ از راننده‌های اسنپ‌باکس حدود ۲۰ درصد کمیسیون می‌گیرد، برای همین هم است که ترجیح می‌دهد رانندگان اسنپ فود را هم به زیرمجموعه اسنپ باکس ببرد و از آنها هم همان‌قدر کمیسیون بگیرد. تا حالا اینجور بوده که ما رانندگان اسنپ فود کمیسیون نمی‌دادیم و اسنپ کمیسیون خود را از رستوران‌ها دریافت می‌کرد اما حالا در واقع می‌خواهد محل درآمد خودش را تبدیل به دو محل کند و هم از ما کارمزد کم کند و هم از محل ارسال غذا کمیسیون دریافت کند. اگر امروز اعتراض نکنیم قطعا فردا مجبور به پرداخت کمیسیون می‌شویم درحالی که همین الان هم دستمزد خیلی کمی اسنپ به ما می‌پردازد.»

واکنش اسنپ فود به اعتصاب رانندگان و اعتراض کاربران که از نرسیدن غذایشان ناراضی بودند، این بود که آن را به بارندگی‌های اخیر نسبت بدهند و در شبکه‌های اجتماعی خود بنویسد: «به علت شرایط آب‌وهوایی و مشکل پیش‌آمده در فرایند ارسال، مارکت‌پارتی به تعویق افتاد.»

شرکت اسنپ اما خیلی زود فهمید با این واکنش انکاری نمی‌تواند کاری پیش ببرد و اعتراضات ادامه خواهد داشت. رییس هیات مدیره اسنپ فود گفتگویی را با دیجاتو ترتیب داد و از مصاحبه با رسانه‌های دیگر سرباز زد. همچنان که پیگیری‌های رویداد۲۴ برای انجام مصاحبه با این شرکت بی‌پاسخ ماند و روابط عمومی این شرکت با ارسال لینک مصاحبه دیجاتو اعلام کرد رسانه‌ها می‌توانند از این صحبت‌ها فقط استفاده کنند.

مهراد عبدالرزاق رییس هیات مدیره اسنپ فود به دیجیاتو گفته ماهانه بیش از ۲ میلیون سفر موفق به وسیله پیک‌های اکسپرس انجام می‌‌شود و از نظر ایشان بروز مشکلات صنفی اجتناب‌ناپذیر است.

پیک‌های اسنپ اکسپرس که مسئول رساندن سفارش به دست مشتریان هستند، یک رقم ثابت برای هر بار غذا رساندن را دریافت می‌کنند و آنطور که عبدالرزاق هم تایید کرده می‌گوید رانندگان درخواست کرده‌اند که این رقم ثابت باید بیشتر شود.

رقم ثابتی که کارگران موتور سوار اسنپ فود دریافت می‌کنند، ۸ هزار تومان است و جالب است که رییس هیات مدیره اسنپ فود ادعا کرده این رانندگان با این دریافتی ۸ هزار تومانی برای هر بار تحویل غذا، درآمدی بین ۶ تا ۱۲میلیون تومان دارند. یعنی یک راننده موتور باید روزی به طور متوسط ۵۰ بار از طریق اسنپ فود باید غذا تحویل بگیرد و تحویل بدهد و درآمد ۱۲ میلیون تومانی در ماه کسب کند. به‌عبارت دیگر یعنی باید یک راننده روزی ۱۰ ساعت روی موتورش بنشیند، در هر ۱۲ دقیقه یک غذا دریافت و تحویل بدهد تا بتواند رقم ۱۲میلیون دریافتی مورد ادعای مدیرعامل اسنپ فود را داشته باشد. اما آیا این ممکن است؟

رانندگان موتوری اعتصاب کننده اسنپ فود ضمن مخالفت با ادغام در اسنپ باکس، درخواست کرده‌اند پرداختی ثابت آنها برای هر دلیوری از ۸ هزارتومان به ۱۰ هزار تومان افزایش یابد. آن‌طور که پیگیری‌های رویداد۲۴ نشان می‌دهد اسنپ هم به‌دلیل اعتراض‌های کاربران دیگر، تاب مقاومت در برابر اعتصاب بایکرها را ندارد و چند نماینده از سوی کارگران موتورسوار در حال مذاکره با هیات مدیره اسنپ فود هستند. رانندگان اسنپ فود می‌گویند، تا لحظه‌ای که مطالبات آنها پاسخ داده نشده به اعتصاب ادامه خواهند داد.

یکی از رانندگان به رویداد۲۴ می‌گوید ما در واتس آپ گروهی داریم که رانندگان مناطق در آن عضو هستند و مشکلاتمان را در آن مطرح می‌کنیم. در همان گروه موضوع اعتصاب پیش آمد و قرار گذاشتیم برای پیگیری مشکلمان اعتصاب کنیم. البته روز ۱۳ آذر یا ۱۴ آذر قرار است همگی مقابل ساختمان اسنپ در اشرفی اصفهانی جمع شویم و جلسه‌ای برگزار کنیم تا ببینیم مشکلمان حل خواهد شد یا خیر.

طبق برآوردها شرکت اسنپ روزانه درآمدی بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان دارد اما کارگران اسنپ از این حجم درآمدی کمترین عایدی را دارند و درحالی در اسنپ مشغول به فعالیت هستند که عملا نه‌تنها از دستمزد کافی و متناسب با شغلشان برخوردار نیستند بلکه از حقوق کارگران رسمی مانند حق مرخصی، حق بیمه شغلی، سنوات، حق تشکل و حق بیمه بیکاری نیز محروم هستند.

شرکت‌های استارت‌آپی در عین حالی که به شدت دسترسی‌ها را بیشتر کرده‌اند و تغییری در شرایط کسب و کار ایجاد کرده‌اند، اما ضد کارگری‌ترین مجموعه‌های ممکن هستند؛ چه آنکه آنها چندین هزار نیروی کار دارند اما هیچ تعهدی ندارند که نیروهای خود را حتی بیمه کنند یا حقوق کارگری آنها رعایت شود. کارفرما هر زمان که اراده کند، بدون هیچ دلیل و توجیهی می‌تواند با نیروهای خود قطع ارتباط و آنها را اخراج کند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اسنپ اعتراضات کارگری هزار تومان شرکت اسنپ اسنپ باکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۰۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرس از فضای کارگری برداشته شود

ایسنا/لرستان دبیر خانه کارگر لرستان گفت: باید استرس از فضای کارگری برداشته شود.

محمدحسن موسیوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با وجود تمام مشکلات و مسائل معیشتی، کارگران پایبند به نظام هستند و در همه مقاطع مختلف حساس کشور ‌حضور داشته و نقش‌آفرینی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه باید استرس از فضای کارگری برداشته شود، افزود: رفع مشکلات کارگری نباید محدود به هفته کارگر شود و مسؤولان باید در طول سال به رفع تدریجی این مشکلات بپردازند.

موسیوند با بیان اینکه این قشر در کشور ۱۴ هزار شهید و در لرستان ۲۰۴ شهید را تقدیم نظام کرده‌اند، اظهار کرد: در کشور برای افزایش حقوق انتظار داشتیم که مطابق ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ افزایش انجام شود، اما با توجه به شرایط موجود این امر محقق نشد.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود کمک شود واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل لرستان احیا و از سرمایه‌گذاران دعوت شود.

دبیر خانه کارگر لرستان با بیان اینکه حدود ۴۰ شورای اسلامی کار در استان داریم، گفت: امنیت شغلی، بهبود شرایط اقتصادی و همخوانی داشتن میزان حقوق و دستمزد کارگران با تورم، مهمترین مطالبات جامعه کارگری‌اند.

موسیوند افزود: هرگونه حمایت صنفی، معیشتی، مهارت‌آموزی و ... از کارگران شود، قطعاً موجب توانمند شدن آنها خواهد شد و با خاطری ایمن و با انگیزه دوچندان به کار و تولید مشغول خواهند شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»
  • حق مسکن کارگران ۲ برابر می‌شود؟
  • خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • پیشنهاد وزیر کار برای افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری